Stichting Djenne

Deze stichting is sinds 2007 actief in Mali. Vooral in de stad Djenne en de Dogonstreek. 

Op dit moment hebben we twee prachtige scholen gerealiseerd met behulp van stichting Wereldhuis. Ook hebben we twee containers met de inrichting van deze scholen kunnen vervoeren naar Mali. De scholen die we gebouwd hebben zijn voor de straatkinderen en vrouwen.

We zijn we op dit moment bezig met het opzetten van kleine leerwerkbedrijfjes, een bakkerij en een fietsenwerkplaats.

Wij zoeken vooral in Nederland de financiele middelen om deze projecten uit te kunnen voeren. Wij zijn een Eindhovense stichting met zo’n 30 tal vrijwilligers. In Mali werken wij veel samen met twee stichtingen en een bouwonderneming. 

Op dit moment heeft de stichting al diverse projecten gerealiseerd op het gebied van onderwijs en arbeid.

 

Het komende jaar zetten wij ons in voor de volgende projecten:

  • leerwerkbedrijfjes bij de vrouwenvakschool
  • 2e school voor de straatkinderen in Djenne
  • craft en designschool in Bandiagara en Djenne

Onze stichting is enorm blij dat ze kunnen samenwerken met Stichting Wereldhuis Eindhoven om er een mooiere wereld van te maken om te beginnen in Mali.

 

Mali

Van 2011 t/m 2013 ondersteunde de Stichting Wereldhuis Eindhoven de Stichting Djenné met € 65.184,- Vrijwilligers van de Stichting Djenné verzorgen elke zomer op het voorterrein van Stichting Wereldhuis Eindhoven in de Laagstraat een Afrika terras. Ze geven dan voorlichting over hun projecten en verkopen artikelen die in Mali door de doelgroep gemaakt zijn.

 

Mali_2015_1.jpg

 

Mali_2015_2.jpg

 

Mali_2015_3.jpg